Alles geregeld...
Door: kelly
Blijf op de hoogte en volg Kelly
10 Februari 2010 | Roemenië, Boekarest
Vandaag is gelukkig alles geregeld voor alle stages, iedereen waar we een gesprek mee zouden hebben was nu wel aanwezig.
Gisteren zijn we naar het kindertehuis geweest met de tram. Het was best een eindje reizen, gelukkig was er plaats om te zitten. Zaten we in de tram en toen kwam er een straat kindje langs om te bedelen. Dit is heel normaal hier, we hadden 1 van de andere dagen ook dat er een jongen heel hard begon te zingen voor geld. Het is best raar om dit mee te maken....
In het kindertehuis hebben we weinig gezien, dat was wel erg jammer! We konden wel de mooie tekeningen zien van de meiden die vorig jaar daar stage liepen. Ze hebben daar namelijk alle muren mooi beschildert met dieren enzo. Het kindertehuis kunnen we helaas geen stage lopen vanwege papieren die niet in orde zijn, helaas.....
Vanaf het kindertehuis hebben we de metro terug gepakt naar uniri (het centrum waar we steeds heen gaan voor boodschappen, hapje eten e.d.)
Owja, de tram! We zaten dus in de tram opweg naar het centrum en we haddedn netjes een kaartje gekocht maar niet in dat apparaat gedaan om af te prikken. Komen er twee mannetjes aan die ons kaartje willen zien, ik dacht eigenlijk dat het mensen waren die wat wilde verkopen! Leonie zei ook meteen nu (nee) dus hij liep door en bij Marieke vond hij het ook best, tot hij hoorde dat we niet roemeens waren! Toen wilden ze onze kaartjes hebben en een boete geven! Lekker hoor op onze vierde dag in Roemenie! We hadden nog drie haltes te gaan en ik was nog steeds mijn ticket aan het zoeken.... Dat we aan kwamen bij onze halte zijn we gewoon die tram uitgestapt en weggelopen! Ze gingen wel voor ons staan maar we liepen gewoon door...
Daarna hebben we meteen maar even een maandkaart gekocht voor de tram in Uniri.
We hadden daar meteen de boodschappen gedaan bij carrefour en toen zijn we met de tram lekker naar het huis gegaan om te gaan koken en eten.
Jennifer en leonie gingen voor ons koken! We hadden erg lekkere krieltjes, lekker sla (gezond:) ) en een stukje vlees een beetje zout :P maar wel lekker!
Nou vandaag zijn we bij onze stage plekken op gesprek gehad. We moesten er op tijd uit, een uurtje of 7:15 want we zouden om 8uur gaan eten. Na het eten had Inez een taxi geregeld en die zou er om half 10 zijn, dat werd 9:50uur ongeveer voordat hij er was:S dat is vrij normaal hier hoor.
Maar het was wel minder want we hadden om 10uur een afspraak, dat werd dus 10:20uur voordat we daar waren. We moesten eerst naar het ziekenhuis de psychiatrie afdeling voor mannen want daar gaan Leonie, jennifer en marieke werken. Er is ook geregeld dat ze stage mogen lopen op de kinderafdeling dus dat is wel heel erg leuk en leerzaam.
Dat we daar klaar waren zijn Annelies, Inez en ik met de taxi naar de baisschool gegaan en die meiden gingen met de metro. Wij gingen met de taxi zodat we nog optijd zouden zijn voor onze afspraak! Nou we waren een half uur eerder dus dat was heel mooi.
We maakten daar kennis met de directrice van de school en de vrouw die ons begeleid. Het was een leuke vrouw en het voelt wel fijn daar op die school! Maandag gaan we daar om 1uur planningen maken voor de week.
De stage dagen van Annelies en mij zijn maandag, dinsdag en woensdag op de basisschool. Op de dinsdag en de woensdag middag gaan we naar het straatkinderproject, een soort buiten schoolse opvang, tot uur of 4. De donderdag en vrijdag gaan we dan gebruiken om de activiteiten en Engelse lessen voor te bereiden. We zijn alleen op maandag, dinsdag en woensdag op stage omdat er op de andere dagen niemand is die engels spreekt!
Na de afspraken ging Inez weg want die had nog een gesprek bij het kindertehuis en ze moest daarna terug naar huis vliegen.
We zijn nu dus nog met zijn 5en over....
Dat we weer in Uniri aankwamen zijn we even lekker naar de Mac gegaan en gingen we gesplitst verder. Zo konden Marieke en ik boodschapjes doen en die meiden even rondneuzen.
Marieke en ik liepen in de winkel en toen kwamen we een zigeunermoeder tegen waar marieke vorig jaar allemaal spullen aan had gegeven. Ze omhelsde haar meteen, dat was echt heel grappig om te zien! We hebben haar een pak luiers en melkpoeder gegeven.....
Misschien gaan we nog een keertje langs bij hun thuis om te kijken hoe het daar is enzo...
Ik ga nu maar weer even stoppen, weer even gezellig bij de meiden zitten kletsen!
Veel liefs,
XxX mij
10 Februari 2010 - 16:26
Joke:
hallo kelly
jullie hebben al heel wat beleefd in die paar dagen.fijn dat jullie het zo gezellig met elkaar hebben.Succes en
groetjes xxx -
10 Februari 2010 - 19:26
Jeroen Kuijt:
Heee Kel, leuk geschreven allemaal.
Even een vraagje.
De MacDonalds in Uniri, wat kost daar een Big Mac?
Vast veel goedkoper dan bij ons?
Doeiiii -
10 Februari 2010 - 20:22
Anouk:
he meis!
wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt met die meiden.
Je stageplek klinkt ook goed, fijn dat je alles hebt geregeld! Dat geeft vast rust. Ik denk veel aan je hoor, nog steeds een gek idee dat je helemaal daar zit! Veel succes met je stage in ieder geval, dat komt zo lezen helemaal goed;)
Dikke kus!Xx -
10 Februari 2010 - 21:48
Ikke:
Hey mop
Blij dat alles goed gaat daar en dat je het er naar je zin heb.Hopelijk gaat de tyd beetje sne l en is het zo april.O ja en de kaas komt eraan.Doe ze allemaal de groetjes.
Dikke knuffel en kuz xxx !!!
11 Februari 2010 - 10:13
De Allerliefste:
Mooi dat je het leuk hebt met die meiden Kel de bel! Ik wil je ook even op de hoogte houden van ons nieuwe carnevalnummer waar ik op ga bounce dit weekend!
Youtube--> zachte G van Jos van Oss
(K) -
12 Februari 2010 - 10:22
Madelon:
Zo even je verhalen voorgelezen op de vrijdagochtend aan mams en oma!! Prachtig alles wat je alweer hebt meegemaakt.. Geniet ervan, en zal je verhalen blijven volgen! Maak er iets moois van;) Dikke kus vanuit de stetwaard.. (K)