Stage....
Door: kelly
Blijf op de hoogte en volg Kelly
24 Februari 2010 | Roemenië, Boekarest
De school is best groot, 3 verdiepingen, het lijkt een beetje op een school voor de middelbare. Het ziet er niet uit als een kleine, gezellige basisschool zoals wij die in Nederland hebben. Op de gangen hangt niks, je kan de lokalen niet in kijken en in de lokalen zelfs ziet het er ook niet echt gezellig uit. Ze hebben op school ook een tandarts en een dokter, ik denk omdat veel kinderen anders daar niet heen gaan vanwege het geld dus dat is wel heel goed!
Maandag begonnen we om 9uur.
Van 9 tot 10 hadden 1a
Van 10 tot 11 hadden we 1b
Van 11 tot 12 hadden we 1c
Van 12 tot 1 hadden we 7B
Hier zijn ze in groep 1 al 6 jaar, dus in groep 7 zitten leerlingen die 13jaar zijn! Dat is best wel even wennen om te plannen met je activiteiten dacht we maar dat valt wel mee want ze lijken qua niveau wel goed te zitten.
Groep 1a was best een drukke klas en we werden echt zo in die klas gedumpt, ga je gang! We kregen nog net iemand mee als tolk! We kwamen er later achter dat hij godsdienst geeft op die school!
Maar goed, we begonnen met geblinddoekt tekenen op het bord en dan moeten de kinderen raden wat je hebt getekend. Hier waren de kinderen erg enthousiast over gelukkig! We probeerden zoek de verschillen, een groepje kinderen neemt een pose aan en 2 anderen moeten goed kijken hoe ze staan. Die 2 gaan dan naar de gang en als ze terug komen is de groep veranderd van houding e.d. Dit vonden ze wel leuk maar het was niet zoals wij het altijd met drama deden....maar als de kinderen maar gelukkig zijn ermee! Ook hebben we het doorfluister spel gedaan, in een kring en de 1ste zegt een woord en die moet het doorfluisteren aan de volgende etc. etc. de laatste zegt dan het woord. Deze spellen hebben we bij alle groepen 1 gedaan. De tweede groep was lekker rustig en deed erg goed mee, dat was fijn!
Groep 7 hadden we goed voorbereid maar het hele programma is veranderd! Onze "begeleidster" had gezegd dat we wel over beroepen konden praten met ze, dus dat hadden we voorbereid! Nou dat vonden ze dus helemaal niet interessant! Dus toen moesten we maar even improviseren en toen is het toch nog een leuk uurtje geworden. We hebben dat geblinddoekt tekenen gedaan en galgje met engelse worden. Groep 7 spreekt ook best goed Engels dus daar stonden we ook helemaal alleen meteen.
Wat heel leuk is op die school is dat er veel kinderen van de daycare en residentiële afdeling rondlopen die ons herkennen! Onze namen weten ze zelfs al, echt leuk is dat, want het zijn ook echt hele leuke kinderen!
'S middags gingen we bij de Residentiële afdeling twister spelen en wat engelse woordjes doen, dat willen ze heel graag. Daarna werden we weer van hot naar her gestuurd en onze begeleidster was steeds in gesprek dus toen hebben we een briefje neergelegd en zijn we weggegaan!
Dinsdag begonnen we om 10uur omdat onze begeleidster er dan ook pas was. Vandaag hadden we groep 3 waarbij we geblinddoekt tekenen deden en we probeerde detective te spelen maar dat ging niet helemaal zoals het hoort!
Groep 2 hebben we bloemen gemaakt van crêpe papier, dat was een geslaagde activiteit, zelfs voor de jongens!
Om 12 uur waren we alweer klaar op de school dus toen zijn we wat gaan eten en naar het straatkinderen project gegaan. Daar hebben we eerst even met onze begeleidster gepraat om even duidelijk te krijgen wat we van elkaar verwachten. We zaten namelijk op de residentiële afdeling steeds bij het huiswerk maar daar zat ook steeds een Roemeens meisje dus wij zaten daar maar een beetje! Dus nu is alles duidelijk voor volgende week, hopen we....
We hebben lekker buiten gespeeld met die kinderen van de daycare want het was heerlijk lente weer! Improvisatie tennis hebben we gespeeld! Er waren wel tennisrackets maar geen ballen dus kregen we een soort van kralen mee om mee over te spelen:S hahaha ze verzinnen het wel hoor hier! Kreeg hem nog lekker hard op mijn duim maar gelukkig is ie niet blauw of dik geworden! Daarna hebben we met een groepje ook nog bloemen gemaakt van crepe papier en een deel hebben ze in een vaas gezet voor op de daycare (zie foto)
Woensdag:
Vandaag was Marieke ook mee en moesten we om 9uur beginnen! We konden vandaag in 3 klassen activiteiten doen en we liepen mee met een vrouw die goed Engels sprak dus dat was prettig. Wat minder was, dachten we, dat we meteen begonnen in groep 8c! Deze kinderen zijn een jaar of 15 ongeveer! We gingen beroepen met rare voorwerpen uitbeelden doen. Kiezen ze bijvoorbeeld een veger en dan moeten ze stewardess uitbeelden! Dat vonden ze leuk om te doen en we hebben geblinddoekt tekenen gedaan, alweer.....Dit is gewoon een geslaagde activiteit voor alle klassen hier!
De tweede groep 8 was wat drukker en was minder geïnteresseerd maar we hebben het uur volgemaakt!
De laatste klas was een bij elkaar geraapt zootje eigenlijk. Dit vonden we juist wel de interessantste klas. De klas bestond uit ongeveer 12 kinderen, zigeuners, moeilijk lerend, problemen thuis en dat is natuurlijk perfect voor onze opleiding! Eerst deden we geblinddoekt tekenen, dat ging wel redelijk. Ze werden best druk dus gingen we bloemen maken, ze waren helemaal rustig. Echt leuk om te zien, ze vonden het ook echt leuk om te doen zelfs de oudste jongen van volgens mij 14 jaar! Ze waren ook nog eens heel verschillend van leeftijd daar.
Leraren vinden deze kinderen allemaal erg vervelend en ze horen eigenlijk op een speciale school thuis maar daar is er maar 1 van hier!!! Dat is toch niet normaal met zoveel probleem jongeren:S maar goed....We willen kjiken of we deze klas vaker mogen hebben en ze wat engels leren enzo! Dat is wel een echte uitdaging, ze spreken wel een beetje Duits dus dat scheelt al.
Pfff nou dat was het allemaal een beetje wat we hebben meegemaakt op stage! Nu zit onze stage week er alweer op.....die 3 dagen is echt zo om! Misschien gaan we wel nog een middagje naar de daycare ofzo....even zien hoe het daar gaat over een weekje!
Dikke knuffel mij
24 Februari 2010 - 17:22
Debby:
Hee Kelly!
Zoals je misschien al gelezen hebt, kon ik op je eerdere verslag geen reactie plaatsen en had ik geen zin om alles weer opnieuw te typen!
Volgende poging dus maar..
Zo te horen hebben jullie wel erg veel zin om dingen te ondernemen op jullie stage.. erg leuk!!
Lief he, dat die kinderen met zo een spelletje er helemaal in op gaan leven.
Als ik dit zo allemaal lees wordt ik wel erg benieuwd naar hoe het daar nou zou zijn!
Lekker hoor, dat je nou alles een beetje rond heb.. dan kan het nu pas echt gaan beginnen! ;)
Ik ga weer.. doei!
Dikke kus en liefs je zussie
24 Februari 2010 - 18:59
Marrie:
Nou dat is weer een heel verslag, leuk hoor.
Je hebt het lekker naar je zin zo.Nu weer een lang weekend!
Groetjes Mama. -
25 Februari 2010 - 14:25
Xx Daddy Xx:
Hee toppertje,
Tjee wat een verhaal, ik heb het maar in tweeen gelezen haha.
Wat ik ook zag op je site is het fototboek.
Leuk hoor een beetje foto`s enzo.
Spreek je gauw weer.....
Kussssssss papa -
27 Februari 2010 - 16:18
Lilianne:
Wat leuk zeg om zo steeds wat te lezen wat je daar allemaal doet! Me moeder kwam ermee dat je een site had, en zo kom ik soms even rondsnuffelen. Veel plezier!
Kusjes van hier!